ACP Rechtshulppolis

ACP Rechtshulppolis biedt uitkomst bij conflict sportschool

Iedereen herkent het. Een abonnement of contract dat je vergeet op te zeggen. Zodra je het opzegt, blijkt het verlengd en kom je er moeilijk van af. Meike kwam in conflict met de sportschool. Stilzwijgend verlengden zij haar abonnement. Gelukkig deed Meike een beroep op de ACP Rechtshulppolis.

Vol goede moed sluit Meike begin 2018 een sportabonnement af. Voor nog geen €20,00 per maand sport Meike onbeperkt. De eerste periode gaat zij soms wel 3 keer per week. Helaas komt na enkele maanden de klad er in en inmiddels heeft Meike in geen maanden de sportschool van binnen gezien.

‘Helaas, u bent nét te laat’.

Wanneer ze belt om haar abonnement op te zeggen, blijkt dat ze nét te laat is. Haar abonnement is stilzwijgend verlengd met een jaar. En daar zit Meike volgens de sportschool écht aan vast. Meike laat het er uiteraard niet bij zitten.

Gelukkig heeft Meikes man Richard via de ACP de ACP Rechtshulppolis afgesloten. Onderdeel van deze polis is de module Consument & Wonen. Met deze module zijn Meike en Richard verzekerd van juridische zorg bij consumentengeschillen. Dus ook bij hun conflict met de sportschool. Zij leggen de zaak voor aan Sandra, één van de juristen bij ARAG.

Maandelijks opzegbaar na een jaar

Sandra geeft aan dat Meike gewoon van het abonnement af kan. Als een jaarabonnement is afgelopen, mag het abonnement niet automatisch met een jaar worden verlengd. Na het eerste jaar kan het abonnement per maand worden opgezegd.

Binnen het jaar contract ontbinden

Soms zijn er zelfs mogelijkheden om het contract eerder te ontbinden. Bijvoorbeeld als je verhuist naar een woonplaats aan de andere kant van het land. Of als je door medische omstandigheden niet meer kunt sporten. Deze voorwaarden moeten beschreven staan in de algemene voorwaarden of in het contract.

Vraag altijd naar de algemene voorwaarden, voor je een abonnement afsluit. Lees ze goed door en stel vooral vragen als je iets niet begrijpt. Algemene voorwaarden zijn alleen geldig vóór je iets koopt, en als je ze hebt aanvaard. Is dat allebei niet gebeurd? Dan zijn ze ongeldig. Vind je het lastig of denk je dat er rare dingen in het contract staan? Dan kan een jurist helpen met advies.

* In verband met de privacy gaat het hier om gefingeerde namen

—————————————————————————————————————-

Er zijn momenten dat je het even niet meer overziet en (juridische) hulp nodig hebt. ACP-leden zijn verzekerd van professionele rechtshulp bij juridische problemen over werk en inkomen. Daarnaast kunnen leden de ACP Rechtshulppolis afsluiten via ARAG. De ACP Rechtshulppolis biedt rechtsbijstand voor politiemensen én hun gezin bij conflicten in hun privéleven. Meer weten of de verzekering afsluiten? Ga naar www.acprechtshulppolis.nl.

Terug naar overzicht