ACP Rechtshulppolis

Recht op compensatie bij staking Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair in Portugal, Italië, Spanje en België legt het werk voor 24 uur neer op 25 en 26 juli 2018. De luchtvaartmaatschappij heeft op voorhand daarom rond de 300 vluchten van en naar de bovengenoemde landen geannuleerd.

Het Ryanair-personeel wil betere arbeidsvoorwaarden. Het personeel valt nu nog onder de Ierse wetgeving. Het is gunstiger voor de werknemers om te gaan vallen onder de wetgeving van het desbetreffende land waar ze gestationeerd zijn. Ryanair heeft aangegeven dat de werkonderbrekingen van het cabinepersoneel niet gerechtvaardigd zijn en zegt dat de staking niets anders zal doen dan het verstoren van de vakanties en het helpen van de concurrenten. Het is niet de enige staking waarmee Ryanair te maken gaat krijgen. Ook de piloten gevestigd in Nederland zijn van plan om actie te voeren.

Compensatie

Is je vlucht van Ryanair geannuleerd of vertraagd vanwege de staking? Dan kom je met de ACP Rechtshulppolis mogelijk in aanmerking voor compensatie. Een staking van eigen personeel wordt namelijk in het Nederlandse recht niet gezien als een situatie van overmacht. Hiervoor werken wij samen met ARAG. Je kunt gratis een claim indienen bij de dochteronderneming van ARAG, Flight Claim.

Compensatiebedragen worden gebaseerd op de vluchtafstand van de geboekte vlucht.

  • Bij vluchten tot 1500 kilometer heb je recht op € 250,00 per passagier
  • Bij vluchten tussen 1500-3500 kilometer heb je recht op € 400,00 per passagier
  • Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer heb je recht op € 600,00 per passagier

De juristen van ARAG Flight Claim zorgen ervoor dat je wordt gecompenseerd voor het ongemak. Je geeft je claim uit handen en hoeft niet zelf de strijd met de luchtvaartmaatschappij aan te gaan. Zo kun je rustig van je vakantie genieten! Jouw zaak wordt geheel kosteloos behandeld en indien nodig gaan wij voor je naar de rechter.

Terug naar overzicht