ACP Rechtshulppolis

‘Samenwerking ACP en ARAG’

ACP en ARAG werken samen om ACP-leden, hun partners en familieleden te helpen met juridische vraagstukken. ACP helpt leden met juridische vragen over werk en inkomen. ARAG helpt ACP-leden, hun partners en hun gezin als het gaat om rechtsbijstand privé. Ben je als partner niet werkzaam binnen de politie, dan kun je via ARAG ook juridische hulp verzekeren als het gaat om je werk.

ARAG en ACP delen kennis en informatie met elkaar. Daarnaast stelt ARAG 5% van de premie beschikbaar voor de ACP. Met dit bedrag zorgt de ACP ervoor dat medewerkers goed zijn opgeleid en getraind, dat de website van de polis wordt onderhouden en dat leden op de hoogte zijn en blijven over waarom de polis voor de leden van toegevoegde waarde kan zijn.

Het contract tussen ACP en ARAG verloopt via ACP Legal & Services B.V. De Vereniging ACP is voor 100% eigenaar van deze BV. ACP Legal & Services B.V. is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aangemeld als neventussenpersoon (NVT). Wat betekent dat speciaal daarvoor opgeleide medewerkers ACP-leden mogen doorverwijzen naar ARAG, maar niet zelf mogen adviseren.

Aanvullende vragen? ACP en ARAG streven ernaar transparant te zijn over hun samenwerking. Stuur daarom een mail met jouw vraag naar: ledencontact@acp.nl o.v.v. samenwerking ARAG en ACP.

ACP (Erwin Koenen) en ARAG (Marc van Erven) ondertekenen
maart 2019 de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.