ACP Rechtshulppolis

Veelgestelde vragen

 • Waarom zijn de getoonde premies exclusief assurantiebelasting?
  Assurantiebelasting is de belasting die u over de premie en kosten van uw verzekering moet betalen. Voor schadeverzekeringen wordt 21% assurantiebelasting gerekend, bovenop de verzekeringspremie en de eventuele opslagen/ kortingen voor termijnbetaling. Daarom ziet u allereerst, voordat alle keuzes zijn gemaakt, de prijs exclusief assurantiebelasting. In de laatste fase van het aanvragen op de website en op de vervolgcommunicatie staan vervolgens de bedragen wel inclusief assurantiebelasting vermeld. Dit is de uiteindelijke premie die u moet betalen.
 • Heeft het aanpassen van de dekking van de ACP Rechtshulppolis invloed op de hoogte van de premie?
  De premie stijgt met 5% naar € 7,83 per maand. Daarvoor worden de dekkingslimiet, claimfrequentie én het dekkingsgebied fors uitgebreid. Daarnaast hebben ACP-leden de mogelijkheid om hun partner die niet bij de politie werkt voor € 2,39 per maand te verzekeren voor juridische hulp bij een probleem in relatie tot werk en inkomen.
 • Hebben ACP-leden nog recht op een tegemoetkoming in de poliskosten?
  De ACP heeft de afgelopen drie jaar een aantal ledengroepen gecompenseerd voor de verzekeringspremie, in verband met de overgang van CNV naar ARAG. Zo hebben senioren een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van de ACP Rechtshulppolis. Met het bondsbestuur (vertegenwoordiging van de leden) is afgesproken dat deze compensatie vier jaar duurt, te weten tot 1 januari 2015.
 • Waarom koos de ACP nogmaals voor ARAG als uitvoerder van de ACP Rechtshulppolis?
  Er is gekeken naar aanbieders in dezelfde markt die de visie van de ACP op dienstverlening, kwaliteit en klantgerichtheid delen. De ACP en ARAG hebben een vergelijkbare visie. ARAG is bovendien één van de grootste partijen, specialist op het gebied van juridische dienstverlening en sinds 1962 actief op de Nederlandse markt als onafhankelijk en kwalitatief goede rechtsbijstandsverzekeraar. Zo hebben de leden van de ACP die een polis bij ARAG hebben afgesloten een klantenbeoordeling van gemiddeld 8,1 gegeven.
 • Ik ben met (pre-)pensioen. Wat kost de ACP Rechtshulppolis mij?
  U kunt ook gebruikmaken van de ACP Rechtshulppolis. Er is sinds 1 januari 2014 echter geen sprake meer van een compensatie voor leden met (pre)pensioen.
 • Ik heb al een (ARAG-)polis, maar die is veel duurder. Waarom is de ACP Rechtshulppolis goedkoper?
  De combinatie van de ACP Rechtshulppolis en het ACP-lidmaatschap is samen goed voor kwalitatief hoogwaardige juridische hulp als het gaat om zowel werk en inkomen als privé. Meer in algemene zin is de hoogte van een polis afhankelijk van de dekking. Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk de beide polissen goed te vergelijken. De ACP Rechtshulppolis biedt bijvoorbeeld dekking voor het hele gezin als het gaat om privézaken, maar het gewenste dekkingsgebied kan bv. afwijken. Voor de meeste leden levert dit geen problemen op. Het is echter goed dat u hiervan op de hoogte bent, voordat u de verzekering afsluit.
 • Mijn partner was ACP-lid, maar is overleden, wat betekent dit voor de ACP Rechtshulppolis?
  De ACP Rechtshulppolis is gekoppeld aan het lidmaatschap van de ACP. Echter als partner van een overleden ACP-lid kunt u voor € 10,85 per kwartaal ACP-lid blijven en daarmee ook recht houden op de polis. Na het overlijden van uw partner ontvangt u in een brief meer informatie over het eventueel voortzetten van het lidmaatschap. In een roerige periode rondom het overlijden kan het zijn dat deze brief of de boodschap u is ontgaan. Uiteraard is het daarom ook mogelijk om later alsnog een aangepast lidmaatschap aan te gaan. Neem voor meer informatie contact op met de ACP.